Какво трябва да знаем за:

  


ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

      |      
FAIL (the browser should render some flash content, not this).  

 

Как да се преборим със стомашният грип

Сега е сезонът на вилнеещите стомашни вируси, познати с името гастроентерити, които носят серия от неприятни симптоми. Тъй като няма бърз начин за справяне с проблема трябва да изчакаме вирусът да премине. За щастие има няколко добри начина за справяне по време на тези неприятни моменти.

Това стомашно състояние има много названия. Без значение дали ще го наречете стомашен грип, вирус с повръщане или с някое друго име, ако го прихванете ще се чувствате зле няколко дни.

Гадене, повръщане, диария, умора, повишена температура, главоболие и болки в мускулите са характерни за този проблем. Въпреки, че вирусът не е опасен може да причини усложнения като дехидратация, която е особено опасна за малки деца и възрастни.

Как да преживеем стомашният грип? Ето няколко изпитани препоръки:
1. Пийте много течности за да избегнете дехидратация. Водата и соковете са най-добрият избор. Избягвайте газираните и енергийни напитки.
2. Почивайте си повече.
3. Приемайте болкоуспокояващи, които не съдържат аспирин.
4. Стойте си вкъщи докато вирусът не отмине. Обикновено всичко трае до 72 часа.
5. Мийте често ръцете си, перете използваните спални завивки отделно от останалото пране.
6. Имайте впредвид, че заболяването е причинено от вирус. Антибиотиците, които се борят срещу бактерийни инфекции няма да ви помогнат да се възстановите.